У Києві викрили банду, яка катувала людей

Злочинці викрадали людей, позбавляли їжі та води і примушували до передачі їм документів на майно.

Правоохороні викрили банду, яка тривалий час викрадала і утримувала, мордували та вбивали мешканців столиці, щоб заволодінти їх житлом.

Розслідування кримінального провадження за вказаними фактами здійснює Генеральна прокуратура України за ст. 257 (бандитизм), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів).

До складу банди входила жінка-мешканка міста Києва та чотири її пособника, які раніше неодноразово судимі за тяжкі та особливо тяжкі корисливі злочини. Вони відшукували місцевих мешканців, які зловживають алкогольними напоями або вживають наркотичні засоби, та не мають близьких родичів, які б могли претендувати на спадщину. Злочинці викрадали людей, позбавляли їжі та води і примушували до передачі їм документів на майно. Після заволодіванням майном, злочинці вивозили жертву із Києва та вбивали.

Завдяки діям правоохоронці було звільненого ще трьох жертв, котрих планували вбити.

Нині триває комплекс слідчих та інших процесуальних дій з метою встановлення усіх обставин вчинених кримінальних правопорушень, також вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне кримінальне правопорушення зловмисникам загрожує покарання у вигляді аж до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що раніше у Миколаєві двоє невідомих напали на водія "Toyota Camry", вдарили його та викрали кругленьку суму коштів.

За даними полісменів, вдень на парковці супермаркету сталася бійка. Як з'ясувалося, до авто "Toyota Camry" під'їхав "BMW X5" чорного кольору із номером  АЕ1243НС. Із позашляховика  вийшли двоє невідомих у масках. Нападники розбили бокове скло у дверцятах автомобіля постраждалого, вдарили його по обличчю та забрали сумку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація