У Києві виник стихійний "ртутний" смітник

У Києві виник стихійний "ртутний" смітник

Лампи з ртуттю викинули поблизу житлового масиву

Небезпечну речовину викинули майже під вікна житлових багатоповерхівок.

У Києві замість платної утилізації хтось вирішив позбутися понад півтисячі ламп денного світла, які і містять отруйну речовину ртуть, викинувши їх просто під вікнами житлових будинків. Стурбовані містяни обдзвонили усі можливі інстанції, однак виявилось, що місцева влада не знає, що робити зі знахідкою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Стихійний смітник виник на місці, де ще минулого літа відпочивали люди. Тепер, упевнені жителі, купатися в місцевій водоймі буде неможливо – вода отруєна, довкола страшенний сморід.

Люди викликали на місце небезпечної знахідки і поліцію, і рятувальників, і посадовців Київради, однак ніхто навіть не зміг пояснити, як правильно діяти та до кого саме звертатися по допомогу.

Екологи кажуть про відсутність у місті будь-якої програма із захисту навколишнього середовища. На практиці це означає, що місто можна перетворювати на смітник і не нести за це жодної відповідальності.

Районні чиновники звітують про створення комісії та схвалення кошторису для утилізації ртуті. Тепер вони чекатимуть грошей на це від мерії. Бо за землю відповідає її власник – міська рада Києва.

Тим не менше за несанкціоноване викидання ламп із небезпечною речовиною поліція вже порушила кримінальне провадження. Тепер слідчі шукають винних.

Напередодні повідомлялося про "ртутний Чорнобиль" української столиці. Майже чотири гектари колишнього заводу "Радикал" отруює повітря в Києві.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

У Києві півтисячі ламп з ртуттю викинули просто під вікна людям

У Києві півтисячі ламп з ртуттю викинули просто під вікна людям

Повʼязані теми:

Наступна публікація