У Києві вже немає місця, куди селити біженців зі Сходу

У Києві вже немає місця, куди селити біженців зі Сходу

Кімнати матері та дитини переповнені

Тому переселенців відправляють у сусідні області та на Західну Україну.

На столичному вокзалі щодня приймають нових біженців зі Сходу, а кімнати матері та дитини переповнені. Сім'ї туди селять безкоштовно на три дні, поки не знайдуть їм інше житло, але волонтери стверджують, що в Києві місця вже немає, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Ольга ледве стримує сльози. Із трьома дітьми вона втекла зі Свердловська. Про життя там згадує, як про страшний сон.

На столичному  вокзалі на 3 дні її безкоштовно поселили в кімнаті матері та дитини. Каже, там є все необхідне: де поспати, поїсти та помитись, але надовго тут не затримається. Їй уже знайшли житло в Кагарлику під Києвом.

Сусідка Ольги, Марина, приїхала з Луганська. Вагалась до останнього, поки під вікнами будинку не вибухнула  граната. У рідному місті лишила чоловіка, будинок та машину, із собою взяла тільки іграшки та документи.

Нині всі кімнати на вокзалі заповнені родинами з дітьми. Волонтери кажуть, що з неділі їх було близько 30. Там облаштували координаційний центр та розмістили оголошення на кожному розі. Біженців зі Сходу розселяють по всіх областях.

На столичному вокзалі щодня приймають нових біженців зі Сходу

На столичному вокзалі щодня приймають нових біженців зі Сходу

"Київ та Київська область повністю вже заселені. І тут просто нема місця. Є проблеми з працевлаштуванням. Відправляємо в Житомирську область, Полтавську. Їздять теж на Західну Україну", - кажуть волнотери. 

Як вже раніше повідомлялося, влада допомогла переселитися понад 25 тисячам жителів буремного Сходу.

Кореспондент ТСН Євгенія Коваленко

Повʼязані теми:

Наступна публікація