У Києві з'явилася перша лавка з вбудованою сонячною батареєю

Лавки будуть доступні в рамках програми "Іменні інвестиції", та будь-хто, за бажанням зможе її встановити.

У столиці встановили першу лавку з вбудованою сонячною батареєю.

Лавка встановлена на центральній вулиці Києва, навпроти входу на станцію метрополітену Хрещатик, повідомляє УНІАН.

За допомогою вбудованої сонячної батареї, кияни та гості міста зможуть зарядити телефон та іншу техніку. Для цього в лавку вбудовані декілька USB-портів.

Про ідею встановити подібні лавки у столиці розповів у вересні минулого року директор КП "Київський центр розвитку міського середовища" Денис Пивнев.

"Лавки будуть доступні в рамках програми "Іменні інвестиції", тому Ви можете подарувати її місту або встановити біля свого офісу і отримати іменну табличку з Вашими даними. Ідея – заморська, ініціатива – наша, дизайн – 2В Group, начинка – вітчизняна! Попередня вартість такої лавки та її встановлення + іменна табличка – 15 тис. грн", - зазначав Пивнев.

Як повідомляє видання, сонячна панель - тип збірних панелей для поглинання енергії сонячних променів та її перетворення у електричну чи теплову. Зазвичай до складу фотовольтичної системи входять панель або група панелей, сонячний перетворювач, а також деколи акумулятор і сонячний трекер.

Вартість сонячної енергії, разом з вартістю акумуляторів стрімко знижується, що сприяє широкому застосуванню таких комплексів у промисловості та індивідуальними споживачами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація