У Києві заборонили продавати алкоголь у МАФах

У Києві заборонили продавати алкоголь у МАФах

Алкоголь більше не продаватимуть у МАФах / Фото: УНІАН

Кіоски, власники яких не підписали угоди, будуть демонтувати. 

Сьогодні, 17 березня, під час засідання Київрада проголосувала за заборону продажу алкогольних напоїв у кіосках. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Столичні депутати передали доручення Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київради (КМДА) та райдержадміністраціям до 1 травня 2016 року демонтувати  МАФи, із власниками яких не укладено договорів щодо пайової участі в утриманні об'єктів благоустрою.

Також проект документа проект передбачає заборону продажу алкогольних напоїв у МАФах. У разі порушення вказаного рішення власникам кіосків може загрожувати розірвання договору щодо пайової участі.

Депутат Київради Олександр Міщенко висловив думку, що спиртні напої мають продавати лише у ресторанах або відповідних магазинах.

"Алкоголь повинні продавати лише в ресторанах та відповідних магазинах, а не в МАФах, щоб відразу розпити на лавочці", — заявив він.

До 1 березня 2017 року у Києві мають демонтувати тимчасові споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності на території міста Києва, розміщення яких не відповідає Комплексній схемі, затвердженій в установленому порядку. Демонтувати такі МАФи не будуть, якщо їхні власники сплачують пайову участь до міського бюджету.

Відповідне рішення підтримали 88 депутатів.

Як повідомлялося раніше, 1 березня в Україні набрали чинності нові, підвищені в півтора-два рази, акцизи на алкоголь

Що подорожчає в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація