У Києві затримали активістів, які блокували "Київміськбуд" через скандальну забудову

Кількох людей було травмовано.

У столиці були затримані активісти "Азову", які блокували сьогодні зранку "Київміськбуд" на знак протесту проти будівництва парковки на Святошинському провулку.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці C14.

Протестувальників розігнали, серед них є травмовані, а затримані перебувають у Печерському райвідділку, заявили активісти.

Водночас у Головному управлінні Нацполіції у місті Києві зазначили, що до управління доправили трьох активних учасників акції, а двоє правоохоронців отримали тілесні ушкодження. Затримані – уродженці Києва та Івано-Франківщини. 

"Близько 8:30 до будівлі у Печерському районі Києва прийшли приблизно 50 осіб. Із собою вони принесли автомобільні шини, розкидали сміття і заблокували вхід в установу. Поліція вжила заходів щодо силового розблокування будівлі. У відповідь активісти застосували димові шашки, петарди, сльозогінний газ.  У результаті два правоохоронця отримали тілесні ушкодження та знаходяться у лікарняних закладах", - написала у Facebook речниця столичної поліції Оксана Блищук.

Зараз на місці перебувають працівники поліції та Національної гвардії України. 

Правоохоронці розпочали два кримінальних провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.  

Нагадаємо, 5 вересня, у столичному спальному районі спалахнула масова бійка біля станції метро "Святошин". Невідомі захопили парковку, на місці якої один із київських забудовників планує звести висотку. Те, що на майданчику в цей час стояли машини місцевих жителів, загарбників не збентежило. Невідомі почали зводити барикади усередині парковки, а в обурених мешканців полетіло каміння і цегла. Між місцевими жителями та "тітушками" спалахнула бійка, унаслідок якої деяким мешканцям розбили голови.

Пізно увечері 8 вересня активісти і місцеві мешканці прорвалися на територію будівництва на Святошинському провулку Києва, де забарикадувалися представники забудовника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація