У Києві затримали озброєного чеченця-учасника АТО

У Києві затримали озброєного чеченця-учасника АТО

Патрульні впіймали чоловіка, коли прагнули вийти на слід грабіжників.

Поліція в центрі Києва затримала озброєного водія. Він представився бійцем добровольчого чеченського батальйону, що воює в зоні АТО за Україну, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За кермом він був у бронежилеті, під курткою мав два пістолети з бойовими патронами. Поліцейським показав посвідчення Тимура Махаурі – розвідника добровольчого чеченського батальйону. Цей підрозділ справді воює поблизу Маріуполя і командир телефоном підтвердив ТСН, що у столиці затримали таки їхнього бійця. "Людина на завданні в Києві", - пояснив він.

Поліція в центрі Києва затримала чеченського розвідника

Поліція в центрі Києва затримала чеченського розвідника

Друзі Махаурі кажуть, що до Києва той приїхав на кілька днів і вже в понеділок мав повертатися в зону АТО. Патрульні натрапили на чеченця, коли наздоганяли ймовірних грабіжників. Пояснюють, що напередодні отримали орієнтування на "Мерседес" із грузинськими номерами, і чеченця за кермом піймали випадково. "Кого він пограбував? Вони по якісь наводці шукали, але він нікого не грабував", - твердить товариш затриманого Ослан, якому вдалося побачитися вранці у відділку з Тимуром.

Махаурі наполягає, що зброя, яку в нього вилучили, йому не належить, а статті в інтернеті, де Махаурі приписують гучні вбивства і навіть звязки з ФСБ, товариш одразу спростовує. "В Україну він приїхав вісім місяців тому і з тих пір перебуває в нашому батальйоні після того, як його із Туреччини депортували. Він там сидів за хибним звинуваченням три роки. Турецьке правосуддя його повністю виправдало і відпустило на волю", - твердить Ослан.

Тимура він називає людиною, яку будь-якої миті можуть убити кадирівці. Друзі в понеділок чергували біля відділку поліції в надії, що сталося непорозуміння і чеченця відпустять. Обвинувачення затриманому поки не висунули, але й на волю не відпустили. У поліції упродовж дня від коментарів ухилялися.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація