У Києві затримали поліцейського, який вимагав у грабіжника шість тисяч доларів хабара

Затриманому 25-річному старшому лейтенанту поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

У Києві затримали поліцейського на отриманні хабара.

Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Зазначається, що підозрюваний у вчиненні пограбування сам звернувся до внутрішньої безпеки поліції, коли поліцейський запросив у нього хабар повторно. Оперативника та його поплічника, раніше судимого, затримали в момент одержання грошей.

"Наприкінці 2016 року до УВБ столичної поліції надійшла заява від чоловіка про те, що один з працівників кримінальної поліції Києва вдруге вимагає від нього гроші.

Перевіркою, проведеною підрозділом внутрішньої безпеки, було встановлено, що заявник разом з 30-річним поплічником є підозрюваними у пограбуванні, скоєному на території Шевченківського району столиці. Із затриманими зв'язався оперуповноважений столичного розшуку, який був добре знайомий зі спільником заявника. Вирішивши проблему знайомого, оперативник запропонував і заявникові "допомогти" уникнути обрання міри запобіжного заходу, пов'язаної з позбавленням волі, щоправда – за 2,5 тисячі доларів США, які він пізніше і отримав", – йдеться у повідомленні.

Згодом поліцейський знову вийшов на зв'язок з чоловіком. Цього разу пообіцяв вплинути на рішення суду у кримінальному провадженні, що, начебто, допоможе підозрюваному не потрапити за грати. Ціна питання – 3,5 тисячі доларів США. Чоловік спочатку погодився і передав оперативнику 750 доларів, але потім – звернувся до внутрішньої безпеки поліції. За матеріалами перевірки цієї заяви слідчим відділом прокуратури Києва було розпочато кримінальне провадження.

"Працівниками УВБ було задокументовано факт отримання оперативником 500 доларів США, а потім – ще 2,2 тисяч іноземної валюти, які він поділив зі своїм знайомим, 30-річним раніше судимим. Після другої передачі коштів співробітника поліції та його кримінального друга затримали працівники відділу фізичного забезпечення та оперативного супроводження ДВБ Національної поліції України", – додали правоохоронці.

25-річного старшого лейтенанта поліції затримано в порядку зі статтею "Прийняття пропозиції,обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою", що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, департаментом у сфері економіки ГПУ разом з САП і СБУ затримано на гарячому суддю Господарського суду м. Києва, який шахрайським способом намагався отримати у підприємця $ 16 тисяч. Гроші суддя вимагав за вирішення у вищих інстанціях Господарського суду питань на користь хабародавця.

Повʼязані теми:

Наступна публікація