У Києві знесли незаконні МАФи, замасковані під ринок

Директор "Київблагоустрою" пообіцяв перевірки всіх ринків.

В районі Деміївського ринку у Києві зносять 10 незаконних МАФів загальною площею близько 400кв. м. Демонтаж розпочався 28 липня, повідомив у своєму Facebook директор "Київблагоустрою" Іван Кліпа.

Чиновник розповів, що довгий час ці конструкції вважалися частиною Деміївського ринку, оскільки їхній зовнішній вигляд повністю повторює конструкцію ринку. Однак, після спільної перевірки з земельщиками з'ясувалося, що ця земля ринку не належить. Кліпа пообіцяв перевірити всі ринки Києва.

"Це перший випадок, коли під "прикриттям" ринків, на суміжних територіях багато років функціонують незаконні МАФи. З цього тижня ми почали, спільно з департаментом земельних ресурсів, комплексну перевірку ринків, на предмет перевищення площ", - написав чиновник.

Нагадаємо, 24 червня комунальники знесли понад сотні кіосків на Святошині. Все відбувалося зі скандалами, а також спричинило чималі затори на проспекті Перемоги. Підприємців обурило, що їхні намети зносили разом з товаром. Крім того вони запевняють, що вели свій бізнес чесно. Столична влада наполягала – списки МАФів, які підлягають знесенню, публікувалися ще на початку року, працювати у цьому місці вони не мають права. Останнім, через опір підприємців, був знесений магазин Roshen. Тепер на місці знесених МАФів розбивають газон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація