У Києві знесли перші МАФи, в яких уночі торгували алкоголем

Контролем може займатися будь-хто охочий.

У Києві демонтували перші чотири МАФи, які попри заборону продовжували продавати алкоголь.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"2 МАФи було демонтовано поблизу метро Дарниця; 1 МАФ був демонтований на вулиці Льва Толстого; так само був демонтований один зупинний комплекс на вулиці Шота Руставелі", – зазначив Білоцерковець.

За словами радника мера Київа, таким контролем може займатися будь-хто охочий.

"Якщо МАФ є незаконним то потрібно повідомляти департамент благоустрою та охорони навколишнього середовища (письмово, або через 1551) і він, як пріоритет повинен бути демонтований комунальниками", - наголосив він.

Якщо ж МАФ є законним, то процедура, за словами Білоцерковця, набагато складніша. Зазначається, що спочатку необхідно анулювати дозвільну документацію.

"Зробити це потрібно в такий спосіб: 1) зафіксувати (бажано на відео) продаж алкоголю в МАФі; 2) написати лист на "комісію з питань розміщення Тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи Іншого призначення для Здійснення підпріємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі, майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства "адреса Київ, вул. Хрещатик, 32; 3) до листа прикріпити посилання на відео, або фото; 4) Дочекатися розгляду листа комісією і після вимагати демонтаж від Департаменту благоустрою", - написав він.

Нагадаємо, Київська міська рада обмежила продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у столиці у нічний час. За відповідне рішення проголосували 86 зі 100 депутатів Київради. Було обмежено продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі столиці в нічний час, а саме з 22.00 вечора до 10.00 ранку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація