У Києві зник Інтернет від великого провайдера "Воля"

У Києві зник Інтернет від великого провайдера "Воля"

Фото: pixabay.com

У компанії говорять про зовнішню атаці.

Увечері 12 грудня в Києві почалися перебої з доступом до Інтернету у абонентів одного з найбільших українських провайдерів "Воля".

Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook.

У повідомленні мовиться, що, крім Інтернету, не доступні також для зв'язку колл-центр і корпоративні ресурси "Волі". Кореспондент ТСН спробувала додзвонитися до колл-центру і у відповідь почула: "З технічних причин ми не можемо вам відповісти. Неполадки будуть усунені найближчим часом".

Пізніше "Воля" на своїй сторінці в соцмережі повідомила, що до перебоїв доступу до Інтернету у столиці призвела зовнішня атака.

"Ми можемо вести комунікацію з абонентами тільки через соціальні мережі. Всі наші технічні фахівці докладають максимум зусиль, щоб відновити сервіс протягом години", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в листопаді співробітники СБУ проводили обшуки в офісах компанії "Інтертелеком", через що більше мільйона користувачів 3G-інтернету по всій Україні залишилися без зв'язку від оператора.

В прес-релізі, поширеному компанією, йдеться, що 11 листопада "співробітники Київських підрозділів Служби безпеки України у супроводі бійців підрозділу "Альфа" вилучили ключове станційне телекомунікаційне обладнання, порушивши цілісність та працездатність телекомунікаційної мережі ТОВ "Інтертелеком"

В СБУ обшуки в компанії пояснили тим, що фахівцями служби було "викрито несанкціонований канал зв'язку з тимчасово окупованих Кримом, який могли контролювати спецслужби РФ".

13 листопада компанія "Інтертелеком" відновила роботу мережі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація