У Києво-Печерській лаврі не помітили переховування екс-керівника Київщини на своїй території

У Києво-Печерській лаврі не помітили переховування екс-керівника Київщини на своїй території

Фото: УНІАН

Офіційна позиція УПЦ МП – про всі події дізналися зі ЗМІ.

Заступник голови Київської ОДА Ігор Любко вніс визначену судом заставу в 1 млн гривень. За версією слідства, він через посередника вимагав 200 тисяч гривень в однієї із керівниць аграрного департаменту, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Хабар посадовець нібито мав розділити із колишнім очільником Київщини Максимом Мельничуком. Він зник у ввечері 9 вересня, якраз коли в його будинку проводили обшуки. А тепер знайшовся. У Генпрокуратурі кажуть, що увесь час підозрюваний у корупційних діях чиновник перебував у Києво-Печерській Лаврі.

Знайшовсь зниклий колишній очільник Київської ОГА

Знайшовсь зниклий колишній очільник Київської ОГА

Уточнювати цю інформацію силовики не стали. Відомо лише, що з центру УПЦ Московського патріархату підозрюваний уже поїхав. ТСН намагалася знайти його вдома, але з'ясувала, що там на нього чекають лише завтра. У лаврі ж кажуть, що про переховування на їхній території взагалі не чули. "В нас немає ніякої інформації, що тут хтось переховувався. Щодня в лаврі перебуває тисячі людей. Багато паломників із різних міст. Тому для нас інформація про те, що тут когось знайшли, це було зі ЗМІ. Ніяких повідомлень до нас не надходило. Життя лаври відбувалося так, як воно щодня відбувається", - заявив речник УПЦ МП отець Климент.

Як повідомлялося, заступнику голови Київської ОДА Ігорю Любку дозволили вийти на волю під заставу в 1 млн гривень. Другого підозрюваного, начальника управління ОДА, арештували на 60 днів також із можливістю вийти під заставу. У Генпрокуратурі наголосили, що незгодні з рішенням суду і збираються його оскаржити.

Повʼязані теми:

Наступна публікація