У київській лікарні палати з хворими після інсульту перетворилися на "холодильні камери"

У київській лікарні палати з хворими після інсульту перетворилися на "холодильні камери"

Фото: УНІАН

Родичі зігрівають пацієнтів, як можуть, в умовах відсутності опалення.

Під кількома ковдрами та у шапках лікуються хворі в палатах неврологічного відділення однієї з лікарень Дніпровського району столиці. Холодні кінцівки людям після інсульту руками розтирають родичі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Така холодина, що поприносили з дому все, що могли: і ковдри, і пледи. Вода така холодна, щоби запивати ліки – наче з льодом вода. Батареї холодні. А вночі взагалі неможливо", - каже пані Надія, дружина хворого. Вона мерзне вже п'яту добу, не рятують навіть кілька вдягнутих светрів.

Київська рада пояснили затримку початку опалюваного сезону в деяких районах столиці

Київська рада пояснили затримку початку опалюваного сезону в деяких районах столиці

Хворий сусід по палаті пан Іван зізнається, що й під ковдрою лежить одягнутий, наче капустина. "Коли людина здорова, то можна, звичайно, встати, побігати, зігрітися. А ми ж – лежачі. Чим ми можемо? Ну от, ватною домашньою ковдрою. А якби жінка з дому не привезла, то не знаю, яке лікування могло б бути", - зізнається він.

Родичі пацієнтів кажуть, що опалення вмикали, але тільки на день – потім воно зникло. Подейкують, що на одному з поверхів стався прорив труби. Хоча причини різні, але й досі в кожному районі Києва є чимало будівель, де опалювальний сезон так і не розпочався. Лише за офіційною інформацією міської влади, таких об'єктів у місті 20% від загальної кількості. В окремих районах ситуація складніша - на Дарниці, наприклад, до опалення підключили лише 63% житлових будинків.

У "Київенерго" пояснюють, що цьогоріч спостерігається зростання пошкоджуванності мереж при запуску. Через таку причину зараз немає тепла в 137 багатоквартирних будинках. Загалом ситуація гірша, ніж торік, на 15%. Там, де батареї такої температури, наче по них подається холодна вода, мешканці гріються вітродуйками та іншими приладами.

Київська мерія запевняє, що вже у вівторок усі жителі столиці засинатимуть у теплих квартирах. Комунальники у прогнозах дещо скромніші. Вони обіцяють забезпечити всьому місту опалення протягом 7-10 днів.

Як повідомлялося, станом на 15 жовтня в Україні до опалення було підключено 70% об'єктів соціальної сфери та житлових будинків.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація