У лаврі під час прибуття патріарха Кирила охорона безжально штовхала прочан

У лаврі під час прибуття патріарха Кирила охорона безжально штовхала прочан

Прибуття патріарха Кирила відзначилося штовханиною та тиснявою

Віряни, які завчасно зібралися в монастирі, не змогли наблизитися до ієрарха.

Увечері 26 липня патріарх Московський Кирило прибув до Києво-Печерської лаври. На подвір'ї монастиря на нього чекали натовпи з сотень паломників, повідомляє кореспондент ТСН.

Разом із тим охоронці не допустили до предстоятеля РПЦ простих людей. Вірян, разом із журналістами, відтіснили вбік і перекрили їм шлях до патріарха.

Процесію зі священиків, які несли ікони та хрест святого апостола Андрія Первозванного, охороняли кремезні чоловіки в ділових костюмах. Вони не представлялися, чи є державними охоронцями, чи приватними, чи церковними.

Але діяли чоловіки злагоджено та впевнено. На апеляції вірян увагу вони, як правило, просто не звертали.

Втім, відносна коректність охорони закінчувалася біля дверей храму, куди зайшов патріарх Кирило. Там постійно відбувалася штовханина та лунали крики людей. Однак до середини сторонніх не пускали, а окремі священики закликали вірян звільнити прохід і відійти подалі.

Ажіотаж, найпевніше, спровокувала святиня, привезена до столиці лише на один день. Хрест апостола Андрія після Києва відвезуть для поклоніння до Мінська. Чимало православних бояться просто не встигнути прикластися до нього, тому й прагнуть будь-що потрапити до лаври.

Як повідомлялося, патріарх Кирило прибув до Києва на бронепоїзді.

Патріарх Кирило прибув до Києво-Печерської лаври

Патріарх Кирило прибув до Києво-Печерської лаври

Повʼязані теми:

Наступна публікація