Тут вам не раді. У Мережі з'явилися відео нічної атаки на посольство РФ у Києві

Дата публікації
Перегляди
21к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Тут вам не раді. У Мережі з'явилися відео нічної атаки на посольство РФ у Києві

Фото: Reuters

У ніч проти суботи молодики закидали будівлю петардами та феєрверками.

У Києві в ніч проти суботи, 17 вересня, у Києві молодики у масках закидали будівлю посольства Росії феєрверками та петардами.

Відповідне відео з'явилося в інтернеті, зокрема, на YouTube-каналі Reuters.

Як зазначається, таким чином вони протестували проти планів Росії провести вибори до Держдуми в окупованому Криму.

За словами очевидців, учасники акції протесту вигукували фразу "Ваших виборів в Україні не буде".

Фото: Апостроф

До того ж молодики розгорнули біля будівлі плакат із написом "Російські свині, тут вам не раді! Сьогодні феєрверк - завтра будуть "Гради"!".

Після "світлового шоу" протестувальники швидко зникли.

Своєю чергою у відділі комунікації поліції Києва повідомили, що нападників було близько 20-ти осіб. Правоохоронці вже оглянули місце події і вилучили предмет, із якого було здійснено постріли. Наразі триває перевірка, встановлюються подробиці інциденту та причетні до нього особи.

За даними поліії, будівля посольства отримала незначні ушкодження.

Нагадаємо, посольство Росії в Києві напередодні заборонених у Україні виборів до Державної Думи вирішило підготуватися і зміцнити оборону по всьому периметру. Маючи два ажурні металеві паркани навколо посольства, російські дипломати вирішили захистити будівлю ще й суцільною металевою огорожею. До того ж вікна посольства закрили сталевими зовнішніми жалюзі.

Нещодавно МЗС РФ заявило, що голосування на виборах до Держдуми Росії в Україні відбудеться, попри відмову української влади. Зокрема, виборчі дільниці на території України будуть організовані у посольстві Росії, в генеральних консульствах.

18 вересня відбудуться вибори до російської Держдуми. Україна закликала світ ігнорувати вибори до Держдуми в окупованому Криму – Рада ухвалила постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій. 10 вересня президент України Петро Порошенко доручив поінформувати владу РФ про те, що проведення російських виборів на території України неможливе.

Повʼязані теми:

Наступна публікація