У метрополітені спростували розповсюджену інформацію про зростання тарифів втричі

У метрополітені спростували розповсюджену інформацію про зростання тарифів втричі

Фото: Reuters

Збільшення вартості електроенергії не позначиться на ціні проїзду.

Київський метрополітен не розглядає підвищення вартості проїзду у 2017 році, про що сьогодні написали деякі ЗМІ. У цьому ТСН запевнили у прес-службі підприємства.

"На сьогоднішній день метрополітен не розглядає питання зміни тарифу. Є встановлений тариф відповідним розпорядженням від 2015 року і він залишається чинним. І зміни до нього вносити не планується", - повідомила речниця КП "Метрополітен" Наталія Макогон.

Як розповіла представниця підприємства, на прес-конференції головний економіст розповідав про постанову кабінету міністрів, відповідно до якої київський метрополітен переходить у статус промислових підприємств і отримає інший тариф на електроенергію - фактично платитиме втричі більше за електроенергію, як промислове підприємство, хоча раніше мав пільговий тариф. Однак, на вартості проїзду це не позначиться.

"З тарифом це не пов'язано. Тому що міська влада завжди встановлювала соціальний тариф на проїзд в громадському транспорті, в усьому: і в наземному, і підземному. І відповідно різниця компенсувалася. Питання тарифу на розгляді в принципі не стоїть", - запевнила речниця метрополітену.

Нагадаємо, ремонт столичного фунікулера затягується на кілька днів - напередодні відкриття поремонтованого транспорту, його пофарбували вандали. Відкриття фунікулера мало відбутись 18 серпня.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов

Повʼязані теми:

Наступна публікація