У Підгірцях місцеві вже третій день блокують полігон: не хочуть пропускати київське сміття

У Підгірцях місцеві вже третій день блокують полігон: не хочуть пропускати київське сміття

Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

Влада заявляє, що збирається рекультивувати сміттєзвалище.

У селищі Підгірці вже третій день заблокований місцевими жителями полігон, куди звозиться 30% сміття зі столиці. Влада Києва домовляється про умови подальшої експлуатації цієї території.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передає УНІАН.

Акція триває з 10 жовтня. 

"Умов вони не висувають ніяких. Вони просто кажуть, що все - сміття сюди ні за яких обставин везти не можна", - сказав представник КМДА.

Пантелеєв зауважив, що перед закриттям полігону треба обов'язково зробити рекультивацію цих земель, тому влада запропонувала низку план заходів до жовтня 2018 року, тобто до моменту закриття полігону.

"План з конкретними датами, що ми робимо, як ми робимо. І більшість мешканців це влаштувало. Але є радикально налаштовані люди, на наш погляд, у них є інші мотивації. Ми будемо продовжувати комунікацію з ними. Тому що полігон №5 сьогодні для міста дуже важливий", - сказав Пантелеєв.

"Ми чудово усвідомлюємо, що полігон треба закривати, але за дві хвилини зробити це неможливо. Тому що полігон – це споруда небезпечна, яку треба постійно супроводжувати", - підкреслив Пантелеєв.

До кінця цього року влада збирається зробити пересипку укриття 9 га полігону, які утворюють сморід. До 1 квітня 2017 року буде зроблено перекриття всієї карти полігону. 

"Але за умови блокування полігону ці заходи виконувати неможливо. І ми зараз це людям пояснюємо. Нам треба домовлятися разом і рухатися до результативної мети – до закриття полігону з його рекультивацією", - прокоментував заступник голови КМДА.

Пантелеєв повідомив, що цими днями столиця вивозить сміття в інші місця, а також на сміттєспалювальний завод "Енергія", який запустили із 100% навантаженням.

Нагадаємо, проблеми із утилізацією сміття має Львів. Через пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі місто не має куди вивозити більшу частину непотребу. 

На Полтавщині виявили несанкціоновану купу непотребу зі Львова

На Полтавщині виявили несанкціоновану купу непотребу зі Львова

Нна початку жовтня мешканці міста Погребище на Вінниччині  блокували шість фур з львівським сміттям. Окрім цього, майже півсотні осіб чергували біля міського сміттєзвалища. Мешканці не збирались випускати машини, поки не приберуть те сміття, що вже висипали.

Своєю чергою, Полтавщина також мобілізується на захист від львівського сміття. Чиновники районного рівня планують організувати навіть нічні чергування, аби не допустити розвантаження машин із непотребом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація