У поліції оприлюднили деталі нічної погоні Києвом зі стріляниною

У поліції оприлюднили деталі нічної погоні Києвом зі стріляниною

У поліції оприлюднили деталі нічної погоні Києвом зі стріляниною

Під час нічної погоні Києвом патрульні були змушені відкрити вогонь / Фото: dtp.kiev.ua

Водій не реагував на вимогу патрульних зупинити автомобіль і рухався із значними порушеннями ПДР.

Під час нічної погоні Києвом патрульні були змушені відкрити вогонь, оскільки водій BMW не реагував на вимогу зупинити автомобіль.

Про це на брифінгу розповів начальник управління поліції Києва Юрій Зозуля, передає Укрінформ.

"Вчора близько третьої години ночі патрульні помітили двох чоловіків, які сідали в автомобіль з алкоголем в руках. На вимогу патрульних зупинити авто, водій і пасажир викинули пляшки через вікна і почали рух. Патрульні почали переслідування з Солом'янського району через Шевченківський район, Святошинський район до Голосіїва", - сказав він.

Зозуля також наголосив, що водій не реагував на вимогу патрульних зупинити автомобіль і рухався із значними порушеннями ПДР. Саме тому патрульні після кількох попереджень були змушені відкрити  вогонь.

"Так як автомобіль створював надзвичайно серйозну загрозу для життя і здоров'я громадян, патрульні, керуючись 46-ю статтею Закону України "Про Національну поліцію" відкрили вогонь, аби зупинити автомобіль шляхом його пошкодження. Вони відкрили вогонь по колесах. Водій на це ніяк не відреагував і продовжив тікати", - уточнив він.

Зозуля розповів, що до переслідування долучились й інші патрульні авто. На вулиці Заболотного авто порушників вилетіло на узбіччя.

Двоє пасажирів цього авто одразу здалися, а сам водій почав тікати. Згодом четвертого пасажира автомобіля знайшли у ньому пораненим. Йому намагалися надати медичну допомогу.

"Поранену особу з машини дістали, їй надавали першу медичну допомогу, але через 10 хвилин чоловік помер. Він помер від поранення", - зазначив Зозуля.

Він також додав , що в одного з патрульних, який брав участь у переслідуванні, є певні травми. Зокрема, пошкодження ноги.

Надалі з інцидентом розбиратиметься слідство.

Раніше повідомлялося, що автомобіль BMW, під час переслідування якого був вбитий один з пасажирів, розвинув швидкість до 120 км за годину, а в його салоні перебували чоловіки у стані наркотичного сп'янінняУ затриманні брали участь понад 20 патрулів трьох районів Києва. Водій грубо порушував ПДД і створював аварійні ситуації.

Поліція розповіла подробиці нічного переслідування порушників

Поліція розповіла подробиці нічного переслідування порушників

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація