У серпні кияни зможуть оплатити комунальні послуги в банку без квитанції

У серпні кияни зможуть оплатити комунальні послуги в банку без квитанції

Фото: УНІАН

Киянам надходитимуть повідомлення про оплату житлово-комунальних послуг.

З 1 серпня кияни почнуть отримувати повідомлення про оплату  житлово-комунальних послуг від комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ) замість звичних платіжок. Про це повідомив перший заступник генерального директора ГІОЦ Андрій Щербина, передає Укрінформ.

Такі повідомлення дадуть можливість сплачувати за послуги в будь-якому банку без квитанції. Потрібно буде назвати лише адресу та свої дані. Крім того, повідомлення не будуть містити реквізитів, аби уникати підробок. Новий спосіб оплати також скоротить час на обробку платежу.

"Повідомлення не матимуть банківських реквізитів, аби уникнути підробок. Адже протягом останнього року ми фіксували неодноразові випадки махінацій з платіжками. Банк ідентифікує вас за адресою і має всі реквізити та дані про виконавця послуги в електронному вигляді. Тобто людині тепер не обов'язково мати при собі квитанцію, треба просто назвати адресу. Це значно скоротить час на обробку платежу, адже не треба більше вносити повторно всі дані платника", – пояснив Андрій Щербина.

Андрій Щербина також зазначив, що у повідомленні зберігатимуться віконця для показань лічильників. Тобто споживачі можуть їх зазначити для коректних нарахувань.

Нагадаємо, київські депутати наклали мораторій на підвищення тарифів за комунальні послуги. За відповідний проект рішення проголосували 75 з 93 депутатів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація