Київ закупить 170 автобусів на 19 нових маршрутів

Київ закупить 170 автобусів на 19 нових маршрутів

Фото: Getty Images

Нові автобуси будуть курсувати від спальних районів Києва до центру міста.

Столична влада планує закупити 170 нових автобусів на суму більше 20 мільйонів доларів.

До кінця року, у столиці мають запустити 19 нових маршрутів, які з'єднають спальні житлові райони з центром столиці, повідомляє Autoconsulting.

Всі автобуси будуть оснащені кондиціонерами та матимуть місткість близько 100 чоловік, розповів директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Олександр Козловський.

"За нашими підрахунками необхідно закупити близько 170 автобусів (один коштує близько 120 тисяч доларів). Що ж стосується ціни проїзду, то в звичайному режимі руху буде 3 грн., А в режимі експрес - 4 грн. (Зупиняється не на всіх зупинках і на вимогу пасажирів) ", - пояснив Козловський.

Також у кінці травня має відбутися відкритий конкурс та набір для перевізників, які матимуть змогу потім обслуговувати киян за новими маршрутами.

На думку експерта з транспорту Олександра Кави, у "Київпастрансі" у складі є безліч автобусів, які не введені в експлуатацію, їх просто можна відремонтувати та не закуповувати нові дорогі.

"У Києві, на відміну від інших міст, рухомий склад працює набагато менший термін, близько 8-10 років. Та й 12-метрові автобуси на багатьох маршрутах будуть неефективні і краще пускати 18-метрові. До речі, якби місто попрацювало над контактною мережею, то деякі маршрути можна було б покрити тролейбусами ", - розповів Олександр Кава.

Як пише видання, окрім нових маршрутів, планують закрити 6 старих таксомоторних маршрутів - №196, 501, 564, 548, 404 і 458. Найвірогідніше, що вони будуть закриті вже протягом місяця.

Загалом, як повідомляє начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтирь, планується закрити ще близько 80 маршрутів (з 171, які діють на сьогоднішній день).

Такі заходи мають зменшити кількість непотрібного транспорту на вулицях. Нові великі автобуси будуть ходити по графіку, а старі маршрутки будуть поступово прибирати.

Нагадаємо, на сайті Київської міської державної адміністрації з'явилась петиція, у якій активісти вимагають замінити маршрутки на автобуси та електротранспорт: "Розробити спільно з перевізниками, трирічний план повної відмови міста від  ("маршруток") з подальшим переходом на лише маршрутні автобуси та електротранспорт, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком".

Повʼязані теми:

Наступна публікація