В аварійному будинку в центрі Києва на рятувальників може обвалитися фасадна стіна

В аварійному будинку в центрі Києва на рятувальників може обвалитися фасадна стіна

На місці події працюють сотні рятувальників

Після руйнації перекриттів цю стіну вже нічого не тримає і вона може впасти будь-якої миті.

Щонайменше ще один день потрібен рятувальникам для розбору завалів в аварійному будинку на вулиці Богдана Хмельницького в Києві. Працівники ДСНС працюють там цілодобово, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На вулиці неподалік споруди стоять вантажівки. На них сотні рятувальників виносять мотлох – вивезено вже десятки тонн будівельного сміття. Розчищають обвалені перекриття вручну, бо важка спецтехніка до місця трагедії під'їхати не може.

За словами рятувальників, роботи їм вистачить іще на добу. Закінчать, лише коли вичистять усе до фундаменту, бо на найнижчому рівні теж можуть бути люди. При цьому в небезпеці самі працівники надзвичайних служб. Адже фасадну стінку будинку тепер ніщо не тримає і вона може завалитися будь-якої миті. За нею пильно стежать, аби в разі чого встигнути евакуюватися.

Час від часу рятувальники оголошують хвилину тиші, щоб виявити хоч якісь ознаки життя під завалами. "Результату позитивного нема. Ніхто не відізвався", - каже перший заступник начальника головного управління ДСНС у Києві Валерій Борис.

Дотепер ніхто не може сказати, скільки людей перебували в будівлі, коли стався обвал. Рятувальники знаходять документи, які не належать тим, хто постраждав і потрапив до лікарні. Травмовані робітники натякають, що кількість жертв може зрости.

"Брат мій. Ще там остався. І начальник. Він в оренду взяв той підвал", - каже постраждалий будівельник Іван Хімінець.

Ремонтники говорять, що в будинку одночасно працювали декілька незалежних одна від одної груп. А обвал, імовірно, спричинила та з них, котра працювала нагорі та знімала перегородки – стіни.

Як раніше повідомляв ТСН.ua, у центрі столиці обвалилось кілька поверхів відселеного будинку. За фактом обвалу розпочато кримінальне провадження за статею "порушення правил охорони праці, що спричинило тяжкі наслідки".

На місці трагедії досі розгрібають завали. Під ними ще можуть перебувати люди.

Кореспондент ТСН Олена Мацюцька

Як розбирають завали зруйнованого будинку у Києві

Як розбирають завали зруйнованого будинку у Києві

Повʼязані теми:

Наступна публікація