Випробування льодом: кияни десятками потрапляють до лікарень із переломами

Випробування льодом: кияни десятками потрапляють до лікарень із переломами

Фото: УНІАН

Ситуація в ближчі дні буде тільки погіршуватися.

На зміну снігопадам в Україну іде потепління. Уже в середу температура почне зростати і до кінця тижня сягне позначки +5 вдень і -5 уночі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тож те, що розтане за день, замерзатиме вночі. А сезон льодових травм українці вже відкрили. Льодові скоринки на тротуарах вкладають до лікарень із переломами киян і жителів інших міст. "Дуже боляче. Я ще півгодини лежала біля дороги, ніхто навіть не підходив. На роботу подзвонила, сказала, що не буду, зламала ногу, всі: та ти жартуєш", - бідкається постраждала Наталія Коломієць. "Це випадок. Ніколи не знаєш, де тебе це стріне. Можна на рівному місці підсковзнутися і вбитися. Слава Богу, що живий. Мені пощастило, тому що повз проходили люди, а поруч прямо в десяти метрах від мене вже стояла машина швидкої допомоги", - каже інший постраждалий Ігор, який послизнувся на власному подвір'ї, коли вийшов подивитися платіжку за тепло в поштовій скрині.

Фігурне падіння: травмпункт масово приймає жертв першого льоду

Фігурне падіння: травмпункт масово приймає жертв першого льоду

Таких жертв першого льоду за добу в травмпункт за день доправили півсотні. "Пошкодження зв'язок, переломи, вивихи, забої", - перелічує діагнози завідувач травмпункту лікарні швидкої допомоги Олександр Смирнов. Медики вважають, що левова частка відповідальності за такі травми лежить на комунальниках, які не скрізь встигли обробити тротуари і розчистити кригу і сніг.

Комунальники ж нарікають на власників крамниць, ТРЦ і житлових будинків, які зобов'язані відкидати сніг та збивати бурульки з власних споруд, але не роблять цього. "Підприємці мають прибирати біля себе до бордюрного каменю або 10 метрів", - нагадує інспектор Олексій Мушта. Порушників карають штрафом у 1700 гривень, якщо ті за добу після попередження не вживуть належних заходів.

Прості ж кияни привчилися на сумлінність інших не вельми покладатися. Молода мама Ольга придбала для прогулянок із 3-річною дитиною коляску-всюдихід, а інші самі виходять чистити підходи до під'їздів, аби вберегти від падінь і травм рідних і сусідів.

Тим часом варто згадати, що найкращий спосіб убезпечитися від травм на льоду – обійти його. Якщо ж шлях усе-таки пролягає через ковзанку, дотримуйтеся кількох простих правил: трохи зігніть ноги в колінах, рухайтеся дрібними кроками, а якщо відчуєте, що починаєте падати, спробуйте згрупуватися. Падайте на бік і передпліччя. І залишайтеся здорові!

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація