Війна КМДА з кіосками: влада перемагає підприємців

Війна КМДА з кіосками: влада перемагає підприємців

Фото: Facebook/Іван Кліпа

Ось уже два роки чи не кожна спроба демонтувати чергову партію МАФів закінчується бійкою.

Протистояння столичної адміністрації та нелегальної торгівлі триває вже два роки. Демонтаж кіосків завжди супроводжується спротивом власників, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Торговці б'ються з комунальниками та поліцією, перекривають дороги, влаштовують цілодобові чергування та навіть шантажують наміром різати собі вени. Але в майже 2-річній війні впевнено перемагає мерія. Вона вже демонтувала 7,5 тисяч конструкцій. Для цього "Київблагоустрій" навіть задіює підрядників, яким платять 2,5 тисячі гривень за годину роботи. Виконавці з товаром у нелегальних торгових точках не церемоняться – відшкодовувати його вартість ніхто не збирається. "Це сміття, котрому надано форму дрібних конструкцій, але це сміття. Зі сміттям вчиняють так, як вчиняємо ми", - каже директор КП "Київблагоустрій" Іван Кліпа.

Тепер на місці, за яке билися святошинські підприємці, розбито клумбу і сквер із лавочками. На місці знесених МАФів біля метро "Героїв Дніпра" височіє зелений паркан "Метробуду". А довкола нього знову виникла стихійна торгівля – тепер уже просто з землі. Однак невдовзі торговля на цьому місці знову буде санкціонованою – на інформаційних плакатах зображено майбутній ТРЦ. Місцеві жителі здебільшого проти цього.

Комунальники тим часом готуються до нового демонтажу. Прав на землю не мають іще півтори тисячі столичних МАФів. Змінювати тактику нічних знесень у "Київблагоустрої" не збираються.

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Журналісти ТСН з'ясували, що відбувається на території колишніх МАФів

Журналісти ТСН з'ясували, що відбувається на території колишніх МАФів

Повʼязані теми:

Наступна публікація