Війна "Маші-хапуги" проти "хозарів". Скандал навколо оренди на Трухановому острові набрав обертів

Війна "Маші-хапуги" проти "хозарів". Скандал навколо оренди на Трухановому острові набрав обертів

Труханів острів / Фото: Getty Images

Допис невідомої користувачки соцмереж викликав масу обурення у мешканців столиці та політиків.  

Навколо допису користувача Facebook Маші Симонович щодо незаконної оренди ділянки на Трухановому острові розгорівся скандал. 9 квітня ця донедавна невідома особа оприлюднила інформацію, що нібито "хапнула" у довгострокову оренду ділянку землі в столичній рекреаційній зоні.

Вона збиралася організувати "молодіжний кемпінг" у стилі 70-х із фудкортом. На питання здивованих коментаторів, як їй вдалося отримати цю ділянку, адже люди не могли зняти в оренду навіть для табору для дітей бійців АТО, Симонович промовисто відповіла: "документи і бабло". Водночас жінка також зазначила, що в її кемпінгу дітей АТОвців не буде, оскільки вона "не спонсорує безмозких", а власне бійці на сході України, за її версією, беруть участь в "олігархічній війні" і відстоюють ціною своїх життів "хазарье".

Цей допис викликав масу обурення в користувачів соцмереж, яких розлютили висловлювання про дітей бійців АТО та власне їхніх батьків, а такж інформація про те, що земля на Трухановому острові здається в оренду за хабар.

Також відреагували на нього і політики. Колишній секретар Київради Олексій Резніков стверджує, що під минулої каденції Київради депутати не передавали в оренду жодних ділянок на Трухановому острові.

Про це він повідомив у Facebook.

"Про Труханів острів і Машу-хапугу. Друзі, надійшло багато звернень до мене з поводу зухвалого поста про "хапнуту" частину Труханового острова від імені якоїсь Маші. Можу запевнити, що за час минулої каденції Київради і мого спікерства жодних передач в оренду земельних ділянок на Трухановому острові не було", - заявляє Резніков.

Про Труханов остров и Машу-хапугу. Друзья,поступило много обращений ко мне по поводу дерзкого поста про "хапнутую" час...

Posted by Алексей Резников on Saturday, April 9, 2016

За його словами, були заморожені навіть звернення спортивних баз до проведення перевірки створеною депутатською комісією.

"Наскільки мені відомо, і в цій каденції наш депутатський міський корпус не приймав таких рішень", - зазначив Резніков.

Він заявив, що Труханів острів – це місце відпочинку всіх киян і гостей міста.

"І "хапаючі" персонажі будуть сприйняті як загарбники Київської землі із наступною жорсткою і миттєвою реакцією. Без сентиментів і розшаркування", - додав Резніков.

Також він прокоментував висловлювання жінки про дітей бійців АТО і порадив просити оцінку у психіатра або нарколога.

Очільник київської "Самопомочі" Сергій Гусовський запевнив, що у Київраді, і в Київземі терміново буде з'ясовано, чи йшлося останнім часом про виділення землі на Трухановому.



"Подальші дії будуть простими і влучними. Не хвилюйтеся. Гарних вам вихідних", - написав він у соцмережі.

Суботній ранок для київської спільноти видався жвавим. Якась Маша Симович повідомила, що "хапнула" шмат Труханова остров...

Posted by Сергій Гусовський on Saturday, April 9, 2016

Також на скандал звернули увагу і у Верховній Раді. Нардеп Леонід Ємець запевнив, що надішле з цього приводу запити до КМДА та мера Києва Віталія Кличка, а до прокуратури - щодо хабаря за оренду.

Ну і від Маші з Труханова хочу передати привіт усім залученим особам;) З понеділка, як запрацює канцелярія Парламента, ...

Posted by Леонід Ємець on Saturday, April 9, 2016

Член громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції Карл Волох своєю чергою у соцмережі попередив Симонович, що "бабла зрубити на Трухановому уже не вдасться".

Тим часом користувачі соцмереж стверджують, що Симович є донькою диригента симфонічного оркестру Ігоря Симовича і професора консерваторії Таїсії Мороз, відому як Маша Черрі.

За інформацією ресурсу youcontrol.com.ua, яку публікують у Мережі, угода, ймовірно, була оформлена фірмою ТОВ "Релакс-Ейр" (Relax-Air), яку заснували Ганна-Марія Симович та громадянин РФ Єгор Привалов.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація