"За тебе помстяться побратими". У Києві попрощалися з "Козаком", якого вбили бойовики

Леонід Проводенко був одружений та мав двох синів.  

Сьогодні, 2 січня, у Києві на вулиці Інститутській пройшло прощання з бійцем 12 ОМПБ Леонідом Проводенком з позивним "Козак", який загинув 28 грудня.

Як повідомляє 72 Гвардійська ОМБР на своїй сторінці у facebook, старший сержант, командир відділення розвідвзводу Проводенко загинув від ворожої кулі під час короткого боєзіткнення поблизу Крутої Балки (Авдіївка).

"Сполоханий пострілами противник відкрив шалену стрілянину і під її прикриттям викрав тіло бійця, щоб поглумитися над ним", – йдеться у повідомленні.

Згодом фото і відео знущань над тілом загиблого воїна було викладено в мережу. Згодом Facebook на вимогу інтернет-спільноти не лише видалив публікацію, але й заблокував акаунт "ополченки", яка викладала це на своїй сторінці.

Відомо, що Проводенку було 53 роки. До війни він жив у селищі Михайлівка на Луганщині, працював громадянським інспектором з охорони природи. Одружений, мав двох синів. Коли почалася окупація, вивіз сім'ю до Києва, а сам 6 серпня 2014 року пішов добровольцем на фронт.

30 грудня ворог віддав тіло "Козака" побратимам.

Похорон Проводенка відбудеться 2 січня на Військовому Лук'янівському кладовищі Києва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація