Залиті дощем і майже віднесені вітром. Як ведучі "1+1 Медіа" бігали заради здійснення мрій дітей

У Києві відбувся міжнародний марафон.

Тисячі учасників Київського міжнародного марафону сьогодні, 9 жовтня, бігали всупереч негоді. Долаючи самих себе і дистанцію. Організатори марафону кажуть, що у життєдайну силу бігу вірять дедалі більше українців. І чимало з них справді сьогодні замахнулись аж на 42 марафонські кілометри центром Києва.

Заради мрії інших не здалася зливі й команда ведучих "1+1 Медіа", ідеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Перед великим стартом – невелика руханка. Бігти готуються всі – бухгалтери, архітектори, телеведучі, приватні підприємці, пенсіонери, безробітні та голова Київської міської держадміністрації і мер столиці Віталій Кличко. Усі налаштовані здолати дистанцію, незалежно від фаху, віку та зовнішніх чинників. Марафон – понад усе. Дощ і вітер не завада. 6,5 тисячі людей долають дистанції від 2 до 42 кілометрів.

Курс на здоров'я чи, може, мода, але колись миршава українська статистика починає набирати ваги. Не Чикаго, де сьогодні на старт вийшли 40 тисяч людей, заради комфорту бігунів в американському місті перекривають від автомобілів цілі райони. Але наш прогрес – помітний.

"У першому марафоні сім років тому взяло участь близько 500 учасників. Сьогодні – у десять разів більше", – говорить представник організаторів марафону Вікторія Веремієнко.

Із тисяч учасників Київського марафону тільки 500 людей – іноземці. Українці зізнаються самі, що дійшли до бігу без ніяких премудростей.

Біг заради життя і здоров'я.

"Я думаю, що це – наймокріша моя медаль!", – говорить ведуча ТСН Марічка Падалко.

11-річна Софійка Жиліна прийшла підтримати команду ведучих "1+1 Медіа". Свою дистанцію обличчя каналу пробігли з благодійною метою – зібрати гроші на її лікування: одна ніжка дівчинки коротша за іншу на 12 сантиметрів, а також на лікування інших діток із проекту "Здійсни мрію" – Юрка Штрикаля та Богдана Нестеренка. Від останнього на марафоні презентують солодкий привіт. Цукерки за авторським рецептом хлопчика будуть у продажу. Усі гроші спрямують на лікування дітей.

"Додавало особливих сил. Ми бігали за наших дітей. Думаю, ми назбираємо їй на лікування і зробимо цей новий ортез", – зазначила ведуча ТСН Лідія Таран.

Неможливого не буває. Тріумф сили волі на марафоні. Бігову дистанцію здолали учасники мультимедійного проекту "Переможці", створеного за підтримки ТСН. А в марафоні на 42 кілометри першими фінішу дісталися українські паралімпійці.

Людмила Бадалян, Ганна Бока

Тисячі учасників Київського міжнародного марафону бігали всупереч негоді

Тисячі учасників Київського міжнародного марафону бігали всупереч негоді

Повʼязані теми:

Наступна публікація