Затриманий у Києві суддя ховав хабар у спеціальній кишені під мантією

Затриманий у Києві суддя ховав хабар у спеціальній кишені під мантією

Фото: Reuters

Прокуратура наполягає на арешті підозрюваного.

Затриманого напередодні суддю Київського апеляційного адміністративного суду Ігоря Петрика допитали в спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Служителя Феміди впіймали на хабарі в 5 тисяч доларів, які він ховав під суддівською мантією у спеціальній кишені, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Гроші він отримав за рішення на користь третьої особи у справі Мінекології проти одного з підприємств, якому дозволили проводити роботи з небезпечними відходами. В уряді наполягали на скасуванні такої можливості, а суддя взяв гроші від підприємців, які хотіли залишити в силі рішення суду першої інстанції.

Суддю Київського апеляційного адміністративного суду спіймали під час отримання хабара

Суддю Київського апеляційного адміністративного суду спіймали під час отримання хабара

Правоохоронці провели обшуки в кабінеті судді, де знайшли ще 20 тисяч гривень готівкою, а також у квартирі в спальному районі столиці. Про результати роботи слідчих у помешканні інформації немає.

В апеляційному суді Петрик працює вже шість років, а у травні успішно пройшов перевірку. Зараз слідчі вивчають його декларацію, згідно якоі він має більше 2 млн гривень готівкою, а також придбання ним цінної нерухомості на підставних осіб у Києві. Суд розгляне клопотання про запобіжний захід у суботу, досі ж суддя перебуває в СІЗО. Йому загрожує до 10 років за ґратами.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація