Жодна резонансна справа під час пожежі не постраждала - голова Солом'янського суду

Жодна резонансна справа під час пожежі не постраждала - голова Солом'янського суду

Жодна резонансна справа під час пожежі не постраждала - голова Солом'янського суду

Фото: Facebook/Солом'янський районний суд міста Києва

За попередніми підрахунками, на відновлення суду після пожежі піде близько трьох місяців.

Жодна резонансна справа Солом'янського районного суду Києва, у якому днями сталася масштабна пожежа, не постраждала.

Про це заявила голова суду Людмила Шереметьєва, пише "Українська правда".

"Вигоріло приміщення кримінальної канцелярії і поряд кабінет одного із суддів. Суддя без повноважень, справ в кабінеті жодних не було. Єдине, що проблема в кабінетах – це вода. І у деяких кабінетах мокрі справи. Видно, пожежники заливали піною і водою. Але справи не постраждали. Навіть відновлювати їх не треба, просто просушити", - розповіла вона.

Шереметьєва також пояснила, що більшість справ зберігаються у шафах та сейфах канцелярії, а ті, які лежали на відкритому місці – є вже розглянутими, вироки за ними виконані, а люди відбувають покарання.

Водночас голова суду запевнила, що матеріали резонансних справ під час пожежі не постраждали, адже зберігалися у кабінетах суддів.

Наразі, за її словами, вже опрацювали і просушили 75% вилучених пошкоджених матеріалів.

Своєю чергою очільник Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк розповів, що за попередніми оцінками збитки від пожежі становлять близько чотирьох мільйонів гривень, пише "Укрінформ".

"Нам потрібно 2-3 місяці, аби повністю відремонтувати приміщення і відновити роботу суду в цьому приміщенні", - додав він.

Окремо Холоднюк зазначив, що усі судді, які працювали в обгорілому приміщенні, відновлять свою роботу вже завтра, 16 червня.

"Сьогодні, до кінця дня, всі судді будуть перевезені. Технічно сервер вже працює, зв'язок організовано із Смирнова-Ласточкіна (тимчасове приміщення для роботи суддів – прим.ред.). Завтра судді відновлять свою роботу повністю", - запевнив він.

Нагадаємо, у понеділок, 13 червня, о 3:33 рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу у 3-поверховій будівлі Солом'янського районного суду по вул. Максима Кривоноса, 25. Вогнеборці в ході розвідки встановили, що пожежа виникла в загальному коридорі на 2-му поверсі. 

Через пожежу у суді найбільше постраждала кримінальна канцелярія, де зберігали документи з кримінальних справ. За словами експертів, відновлювати документи працівникам суду доведеться разом із прокуратурою та слідчими органами.

У Солом'янському районному суді сталася пожежа

У Солом'янському районному суді сталася пожежа

Повʼязані теми:

Наступна публікація