Apple обіцяють покращити захист iPhone, зокрема від правоохоронців

Apple обіцяють покращити захист iPhone, зокрема від правоохоронців

Apple розробляє нові заходи безпеки / Фото: Reuters

Інженери планують зменшити ризик хакерства.

Інженери компанії Apple взялися до розробки нових заходів безпеки, які унеможливлять для влади зламувати особисті дані власників iPhone.

Таке рішення було прийняте керівництвом компанії після присуду каліфорнійського суду, який зобов'язав ІТ-гіганта надати доступ до інформації, що містилась на iPhone терориста Саїда Фарука – так званого "каліфорнійського стрільця", пише New York Times.

Якщо Apple вдасться модернізувати свою безпеку, у чому експерти практично не сумніваються, то це створить значну технологічну проблему для правоохоронних органів США, навіть, якщо адміністрації Обами вдасться виграти боротьбу за особисті дані Фарука, які зберігаються у його iPhone.

Скоріш за все, це призведе до серії нової судової тяганини, яка, своєю чергою, на думку експертів, викличе нові технологічні зміни від Apple.

Нагадаємо, Саїд Фарук разом зі своєю дружиною розстріляли чотирнадцять та поранили більш, як двадцять людей у центрі соціальної допомоги в Каліфорнії у грудні минулого року. Убивць поліція застрелила в ході спецоперації із їх затримання. У телефоні загиблого Фарука, переконані правоохоронці, може бути дуже цінна інформація, яка допоможе слідству вийти на співорганізаторів злочину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація