Apple заявила про рекордно повільне зростання продажів iPhone

Apple заявила про рекордно повільне зростання продажів iPhone

Уповільнення зростання продажів iPhone змусило Apple вперше з моменту початку продажів смартфонів у 2007 році знизити прогноз по доходам / Фото: Reuters

На початку квітня Apple планує почати продаж бюджетного iPhone 5se.

Корпорація Apple представила результати свого першого фінансового кварталу.

Загальний обсяг доходів компанії за останні три місяці 2015 року склав 75,9 мільярда доларів, а чистий прибуток — 18,4 мільярда доларів.

Таким чином, Apple побила свої торішні рекорди у 74,6 мільярда доларів виручки і 18 мільярдів доларів чистого прибутку. Однак Apple зафіксувала рекордно повільне зростання попиту на свій найбільш популярний продукт — iPhone. Корпорація перевищила торішні показники продажів лише на 280 тисяч пристроїв і реалізувала 74,78 мільйона смартфонів. Продажі iPad при цьому скоротилися на 21 відсоток до 16,1 мільйона планшетів, а Mac— на три відсотки до 5,3 мільйонів пристроїв.

У той же час виручка компанії від сервісів, в тому числі iCloud Apple Pay збільшилася на 26 відсотків до 6,05 млрд, а загальний дохід від Apple Watch і Apple TV виріс на 62 відсотка до 4,3 мільярдів доларів.

Тим не менш, уповільнення зростання продажів iPhone змусило Apple вперше з моменту початку продажів смартфонів у 2007 році знизити прогноз щодо прибутку на наступний квартал. За перші три місяці 2016 року компанія розраховує заробити від 50 до 53 мільярдів доларів у порівнянні з 58 мільярдами доларів доходу роком раніше.

На початку квітня Apple планує почати продаж бюджетного iPhone 5se. Пристрій отримає екран діагоналлю 4 дюйми, 8-мегапіксельну основну і 1,2-мегапіксельну фронтальну камери і функцію NFC для безконтактних платежів. Зовні смартфон буде нагадувати iPhone 5s.

Нагадаємо, що раніше Alphabet обігнала Apple і стала найдорожчою компанією в світі.

Ринкова вартість Alphabet оцінюється в 420 мільярдів доларів, тоді як Apple – 393 мільярда.

Нагадаємо, раніше Apple підвищила ціни в App Store.

Це не єдина новація популярного виробника гаджетів за останній час. Нещодавно стало відомо, що Apple додасть в нову версію своєї мобільної операційної системи iOS спеціальний нічний режим. Він буде міняти кольори операційної системи на більш м'які, щоб допомогти власникові мобільного пристрою легше засинати.

В Китаї стартував продаж піратської копії iPhone 6s

В Китаї стартував продаж піратської копії iPhone 6s

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація