Астронавти назвали 20 місць для життя поза нашою Сонячною системою

Астронавти назвали 20 місць для життя поза нашою Сонячною системою

Фото: NASA

Ці планети можуть претендувати на роль "другої Землі".

Американські вчені з NASA і з кількох університетів з допомогою космічного телескопу Kepler  проаналізували дані про більше ніж 4000 екзопланет. З них вони вибрали лише 20, які, на їхню думку, можуть стати "другою Землею" для життя поза Сонячною системою. Тепер потрібно зосередити свою увагу на вивченні цих планет, кажуть науковці. Про це пише видання Science alert.

"Це повний каталог всіх планет, який зміг побачити Kepler. Всі вони розташовані у зоні заселеності своїх зірок. Це означає, що ми можемо зосередитися на цих планетах і продовжувати подальші дослідження, щоб зібрати більше інформації про них, особливо про те, чи справді вони придатні для життя", - заявив Стівен Кейн з Університету штату Каліфорнія в Сан-Франциско.

За останніми підрахунками, за допомогою телескопу Kepler було відкрито 4706 претендентів на роль екзопланети. У 2327 випадках – цей статус був підтверджений. З цього списку науковці вже виділили 216 планет, які розташовані в зоні заселеності, і на яких може існувати вода в рідкій формі.

Для того, щоб звузити список ще більше, науковці зосередилися на планетах, розміром з Землю, які найбільш зручно розташовані у зоні заселеності. Таким чином, залишилося лише 20 кандидатів на роль планет, придатних до життя.

Тепер перед вченими стоїть завдання більше дізнатися про склад планет. Варто зазначити, що їх цікавить наявність тут  таких елементів як: вуглець, кремній, кисень і залізо. Саме їх науковці називають "будівельним матеріалом не лише планети, але й самого життя".

Нагадаємо, до Землі наближається астероїд, який зруйнує планету у разі зіткнення. Він мчить на швидкості понад 100 тисяч кілометрів на годину у бік планети. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація