Автопілот Tesla визнали невинним у автокатастрофі, внаслідок якої загинув водій

Автопілот Tesla визнали невинним у автокатастрофі, внаслідок якої загинув водій

Фото: Reuters

Розслідування показало, що завдяки системі автопідрулення кількість ДТП знизилась на 40%.

Опубліковано результати розслідування автокатастрофи, в якій у травні 2016 року загинув водій Tesla Model S. Попередньою причиною аварії вважалась несправність автопілота електрокара. Однак Національне управління безпеки на трасах руху США дійшло висновку, що автопілот працював справно. Про це повідомляє Techcrunch.

Згідно з текстом звіту, автопілот працював нормально і не міг стати причиною катастрофи. Зазначається, що система автоматичного гальмування передбачена для запобігання зіткнень по ходу руху автомобіля. І автопілот ніяким чином не міг вплинути на ситуацію, коли перед електромобілем раптово з'явилась вантажівка, яка виїхала з прилеглої дороги. До того ж автопілот не має функції повноцінного керування і потребує водійського контрою.

Після аварії Тесла додала ще одну систему безпеки, яка передбачає відстеження позицій рук водія. Водій отримуватиме попередження, у разі, якщо він відпускатиме кермо. Якщо водій не встановить керування машиною, то автопілот буде відключено до кінця поїздки.

Крім того, розслідування показало, що завдяки режиму автоматичного підрулення кількість аварій знизилась на 40%.

Нагадаємо, в Нідерландах автопілот Tesla врятував водія від ДТП на швидкісній автотрасі. Комп'ютер зупинив авто за мить до зіткнення.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація