Британські археологи розкопали загадкову труну в труні

На часі вчені з'ясовують, хто може бути похований у цій труні.

Команда британських археологів з університету Лестера розкопала в руїнах монастиря "Сірих братів" загадковий саркофаг, в який була поміщена ще одна труна - свинцева.

У минулому році на цьому ж місці археологи виявили останки британського короля Річарда III. Але сьогоднішня знахідка змусить вчених визначити, що ж всередині.

Як пише The Huffington Post, вчені вважають, що знайдена свинцева труна була опущена під землю в XIII або XIV століттях.

На даний момент вчені думають, як її можна розкрити, щоб не пошкодити. Адже, незважаючи на настільки тривале знаходження в землі, труна фактично ціла.

Археологи знайшли труну в труні / Фото: University of Leicester
Для того, щоб вилучити її із землі, задіяли 8 людей. Довжина кришки становить 2,12 метра, а ширина - 0,6 метра в зоні голови і 0,3 метра в зоні ніг. Висота всієї конструкції близько 30 сантиметрів.

За словами вчених, труна з зображенням хреста пошкоджена тільки в нижній частині, крізь яку видно останки людських ніг.

Вчені припускають, що, швидше за все, у труні покоїться хтось із привілейованих людей або ж хтось знатного роду.

Але археологи також не виключають, що нам ніколи не вдасться дізнатися, хто там знаходиться, адже в ту епоху були популярні анонімні поховання.

Як повідомлялося раніше, археологи виявили загублене стародавнє місто в джунглях Камбоджі. Місто Махендрапарвата має 1200-річну історію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація