День Незалежності в 360⁰. Samsung влаштував віртуальний тур Україною просто в центрі Києва Новини компаній

День Незалежності в 360⁰. Samsung влаштував віртуальний тур Україною просто в центрі Києва

Фото: ТСН.ua

Samsung влаштував унікальний кіноперегляд у віртуальній реальності.

У середу, 24 серпня, під час святкування Дня Незалежності в Києві, компанія Samsung влаштувала справжнє занурення у віртуальну реальність.

Так, у самому серці столиці, біля Хрещатика, 25, утворилося справжнє "VR-кафе". Серед заявлених у програмі розваг до Дня Незалежності, івент Samsung став чи не найбільш привабливим.

Біля "VR-кафе" шикувалися довгі черги в очікуванні зануритися у світ віртуальної реальності. Навіть дрібний і нав'язливий дощ не зміг завадити святу. Втім, до початку першого сеансу, погода значно покращилася, і натовп, який до цього відпочивав у прилеглих кафешках, почала підтягуватися на звук запальних ритмів.

"VR-кафе" влаштувалося просто біля фонтану навпроти ЦУМу. Під невеликим накриттям легко розмістилася сотня посадкових місць, кожне обладнане окулярами віртуальної реальності Samsung Gear VR. Всі, хто проходив повз, зупинялися від футуристичного вигляду і одразу ж ставали в чергу, щоб особисто взяти участь у сеансі.

Ось перші сто людей вже зручно вмостилися на свої білосніжні крісла і з допитливістю та непідробною цікавістю почали розглядати віар-окуляри. Аудиторія зібралася досить різна - від десятирічних дітлахів до людей у віці. Здається, Samsung створив справжній цифровий переворот. Таких масових кінопоказів під відкритим небом у віар-окулярах ні Київ, ні вся Україна не пам'ятають.

Фото: ТСН.ua
Все нагадує зліт космічного корабля. Фінальний відлік, і під ритмічний діджейський сет ведучий дає відмашку. Всі приготувалися пірнути в іншу реальність, одягли окуляри, і - стартувала віртуальна подорож Україною.

Ті, хто стояв в очікуванні, могли спостерігати ролик на величезному екрані позаду глядачів в окулярах. Ось кадри Синевиру, прогулянка Карпатами, а от Хрещатик, Львів... і все це у форматі 360 градусів.

З боку спостерігати за подією було і смішно, і цікаво. Люди в окулярах то крутили головами у всі боки, то завмирали від захвату. Інші з нетерпінням чекали на сеанс. Один показ тривав близько 10 хвилин. В цей час, щоб не нудьгувати в черзі, відвідувачі придумували свої забавки, робили гримаси і веселилися.

Фото: ТСН.ua
За умовами потрібно було завантажити яскравий знімок в Instagram, підписати його хештегом та взяти участь у розіграші. По закінченні свята Samsung вручив переможцю камеру Samsung Gear 360, яка знімає контент у форматі 360 градусів.

А ось на підступах друга сотня людей. Все відбувається набагато швидше, ніж з першою партією. Під акомпанемент бітів, що доносяться з колонок, всі знову занурилися у віртуальну реальність. Щоб розважити глядачів, ведучий знайомив усіх з дивовижними історіями, пов'язаними з віртуальною реальністю.

Фото: ТСН.ua
Після перегляду ролика в окулярах віртуальної реальності, посмішка не сходила з облич глядачів. Вони навперебій ділилися емоціями зі своїми друзями, як після стрибка з парашутом. Цікаво й те, що на заході можна було зустріти і гіків, у яких вже є віар-окуляри. Зустрічалися й ті, хто вже кілька разів катався на американських гірках за допомогою Gear VR. Але, в основному, люди вперше познайомилися із зануренням у віртуальну реальність.

Все свято, влаштоване Samsung, тривало понад 6 годин, охопивши при цьому тисячі осіб. Тільки самих учасників віртуального кіносеансу було 1 300, а глядачів - ще більше. У паузах між переглядами публіка розігрівалася яскравими танцювальними флешмобами.

Ну і апогеєм свята стало вручення камери Samsung Gear 360 щасливчику, чиє фото перемогло у розіграші. Свято віртуальної реальності від Samsung, сповнене інноваційності, захопливих вражень, музики і танців, безумовно, вдалося. Побачити, почути і ніколи не забути.

Наступна публікація