Науковці опитали 5000 дітей.
Дієтологи з Кардіфського університету встановили, що існує безпосередній зв'язок між якістю сніданку школяра, та його успішністю у навчанні.
Для дослідження вчені опитали 5000 дітей віком від 9 до 11 років зі 100 середніх шкіл.
У ході експерименту вчені дійшли висновку, що успішність вище середнього демонстрували саме ті школярі, які снідали. Ті ж, хто ігнорував ранкову трапезу, мали ледь не удвічі гірші результати у навчанні, йдеться у дослідженні на сайті університету.
Втім, якщо діти снідали солодким чи пластівцями – така їжа не мала жодного позитивного впливу на результати навчання.
Вчені дійшли висновку, що чим корисніший був сніданок, тим кращі успіхи демонстрували діти у навчанні.
Відповідно до статті, подібне масштабне дослідження щодо зв'язку сніданку із успішністю учнів проводилося уперше.
Нагадаємо, що раніше учені назвали нові корисні властивості кави.