Facebook планує створити наймасштабнішу онлайн-гру в історії

Facebook планує створити наймасштабнішу онлайн-гру в історії

Oculus Rift / Фото: Tjournal

Шолом віртуальної реальності Oculus Rift стане наріжним каменем амбітного проекту.

Соціальна мережа Facebook запланувала найбільший технологічний скачок з часів створення Мережі, створивши всеосяжну онлайн-гру на основі віртуальної реальності.

Для цих цілей Facebook планує поєднати в одному проекті інноваційний шолом віртуальної реальності Oculus Rift, компанія-розробник якого була куплена Facebook за два мільярди доларів, і свою аудиторію, яка налічує мільярд користувачів.

Як передає The Verge слова гендиректора Oculus VR Брендана Ірібе, Facebook планує створити цілий віртуальний всесвіт, в якому буде безліч світів доступних для користувачів Facebook і шолома Oculus Rift.

А кінцевою метою проекту фахівець вважає створення повної ілюзії існування у віртуальному світі, в якому спілкування за допомогою віртуальної реальності не відрізняються від життя.

Враховуючи перспективні можливості Oculus Rift і темпи розвитку пропускної здатності інтернету, що є умовою реалізації такого масштабного проекту, початок розробки і випуск подібної онлайн-гри перебуває у дуже близькій перспективі.

Нагадаємо, що Facebook планує запустити свою валюту і ввести грошові перекази.

Повʼязані теми:

Наступна публікація