Facebook подарував українським розробникам 30 тисяч доларів

Facebook подарував українським розробникам 30 тисяч доларів

Гроші підуть на подальший розвиток проекту. / Фото: My Wall

Грант отримає додаток My Wall.

Український додаток My Wall отримав 30 тисяч доларів від Facebook на подальший розвиток проекту. Як тільки додаток з'явився в App Store, його відправили на конкурс Facebook, завдяки чому він і виграв грант.

Як повідомляє AIN.ua, розробниками додатка стали архітектор зі Львова та медик із Києва. Над додатком працювали чотири людини впродовж семи місяців. На проект вони витратили 7 тисяч долларів. У додатка немає інвесторів, тому розробники відправили його на конкурс, аби отримати часткове фінансування. Так, вони отримали 30 тисяч доларів на підтримку проекту.

Зазначимо, ідея додатку зародилася, коли один із розробників, Володимир Хмура, помітив, що пам'ятні події, наприклад, чотирирічної давності легко забуваються, а знайти фотографії на телефоні важко. Мета додатку – закарбувати найважливіші події життя.

Користувач може завантажити лише одну фотографію за місяць, прикріпити до неї аудіозапис, написати коментар, вказати геопозицію. Так, у людини будуть 52 найважливіші фотографії року.

Додаток повністю приватний, у користувача не буде відвідувачів його профілю, коментарів чи "вподобань". У планах розробників також дати можливість створювати сімейні фотоальбоми, де фотографії будуть доступні лише родичам.

Нагадаємо, у жовтні минулого року стартував продаж українського гаджету Petcube, який дозволяє стежити за своїми домашніми улюбленцями на відстані. Petcube переміг у категорії "Кращий hardware-стартап" на престижному європейському конкурсі стартапів Europas.

Повʼязані теми:

Наступна публікація