Facebook заявив про посилення боротьби з фейками у Німеччині

Facebook заявив про посилення боротьби з фейками у Німеччині

Фото: Reuters

Перевірятимуть не кожен запис, а лише ті, які користувачі позначать як підозрілі. 

Соціальна мережа Facebook посилить боротьбу з фейковими новинами у Німеччині напередодні виборів у Бундестаг, які відбудуться восени 2017 року.

У заяві Facebook йдеться, що правдивість повідомлень, які поширюють у соцмережі, допоможе перевіряти аналітичний центр Correctiv, передає DW.

Перевірятимуть не кожен запис, а лише ті, які користувачі позначать як підозрілі. Заявка запускатиме багаторівневий процес перевірки повідомлення.

Якщо новина буде визнана неправдивою, то поруч із нею у Facebook з'явиться відповідна позначка, а також посилання на новину із перевіреними фактами. Попередження зберігатиметься при подальшому поширенні новини.

Керівництво Facebook розглядає можливість обмежити поширення фейкових новин, зокрема, може бути знижена видимість таких статей.

Нагадаємо, колишня журналістка NBC та CNN Кемпбелл Браун очолить команду "Новинного партнерства" у соцмережі Facebook. Про те, що Facebook стикнувся з необхідністю упорядкувати новинний контент та боротись з розповсюдженням фейків через соцмережу, повідомили у середині грудня. Зокрема у соцмережі помітили, що публікується багато брехні щодо виборів у США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація