ФБР зламало iPhone стрілка з Сан-Бернардіно

ФБР зламало iPhone стрілка з Сан-Бернардіно

Фото: Reuters

Проблема ФБР полягала в системі безпеки смартфона.

Співробітники ФБР зуміли зламати заблокований мобільний телефон iPhone, належав учаснику нападу на мирних громадян в каліфорнійському Сан-Бернадіно Саїду Фаруку.

Поки не повідомляється, як саме ФБР зуміло отримати доступ до інформації. Проте вже відомо, що на цьому гучний судовий розгляд з виробником смартфона – компанією Apple – завершиться. Раніше суд на прохання ФБР зобов'язав компанію розробити програмне забезпечення, яке допоможе розблокувати телефон застреленого при затриманні Фарука. Це пояснювали тим, що телефон може містити важливу для слідчих інформацію.

Однак Apple відмовилася виконувати рішення суду і оскаржив його у вищій інстанції. У компанії заявили, що вважають такі дії порушенням прав клієнтів. Багато IT-компанії її підтримали. Проблема ФБР полягала в системі безпеки смартфона. Всі дані на iPhone автоматично знищуються після 10 невдалих спроб введення коду доступу до телефону. Навіть сама компанія не може отримати доступ до файлів в пам'яті смартфона.

Раніше Каліфорнійський суд зобов'язав IT-гіганта надати доступ до інформації, яка містилася на iPhone терориста Саїда Фарука, відомого як "каліфорнійський стрілок". У компанії заявили, що не будуть виконувати припис суду, оскільки вважають це порушенням політики конфіденційності їх клієнтів.

Нагадаємо, Саїд Фарук разом зі своєю дружиною розстріляли чотирнадцять і поранили більше двадцяти людей в центрі соціальної допомоги в Каліфорнії в грудні минулого року. Вбивць поліція застрелила в ході спецоперації по їх затриманню. У телефоні загиблого Фарука, переконані правоохоронці, може бути дуже цінна інформація, яка допоможе слідству вийти на організаторів злочину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація