Хакери атакували користувачів Windows XP "по всіх фронтах"

Хакери атакували користувачів Windows XP "по всіх фронтах"

Windows XP став клонадйком для хакерів / Фото: gadgetmasala.com

Залишена без підтримки операційна система стала головною метою хакерів.

Після припинення 8 квітня офіційної підтримки Windows XP з боку Microsoft, хакери атакували застарілу операційну систему.

Зловмисники часто грають на слабкій інформованості користувачів, заповнивши Мережу обманними пропозиціями оновити саму Windows XP або її окремі компоненти, такі як Windows Media Player. При цьому нахабство зловмисників досягло апогею - за завантажування злісних програм вони вимагають гроші.

Довірливий користувач, добровільно встановивши обманні оновлення, ризикує втратити свої персональні дані, такі як паролі та номери кредиток, а також отримати різноманітні рекламні банери прямо на робочий стіл, а в деяких випадках і пропозицію відправити SMS на короткий номер для розблокування роботи комп'ютера.

В цілому сталося те, про що наполегливо попереджали фахівці, попереджаючи користувачів про необхідність переходу на нову операційну систему.

Нагадаємо, що компанія Microsoft активно агітувала користувачів перейти на більш сучасні версії Windows, а також пропонувала широкий спектр бонусів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація