Хакери заволоділи 25 мільйонами акаунтів mail.ru

Хакери заволоділи 25 мільйонами акаунтів mail.ru

Фото: Getty Images

До рук хакерів потрапили ніки користувачів, електронні адреси, паролі та дати народження.

Близько 25 мільйонів акаунтів, які зареєстровані на сайтах, які належать компанії Mail.Ru Group, були викрадені невідомими хакерами.

Про це пише "Лента.ру".

Найімовірніше, за зломом стоять два кіберзлочинця.

Відзначається, що хакери отримали доступ до 12,8 мільйона акаунтів на сайті cfire.mail.ru, а також до 8,9 профілів на parapa.mail.ru і 3,2 на tanks.mail.ru. До рук хакерів потрапили ніки користувачів, електронні адреси, паролі та дати народження.

Передбачається, що їм також вдалося дізнатися IP-адреси, місцезнаходження та номери деяких власників зламаних облікових записів. При цьому багато користувачів, чиї акаунти були зламані, використовували прості паролі накшталт комбінацій "123456789", які легко можна було підібрати.

На порталі LeakedSource.com, який опублікував викрадені хакерами дані, стверджується, що злам стався на початку серпня.

Нагадаємо, що раніше сайт WikiLeaks опублікував 30 322 електронних листів і прикріплених до них документів, відправлених з особистого сервера кандидата в президенти США Хілларі Клінтон.

Листи були відправлені під час її перебування на посаді держсекретаря США і охоплюють період з 30 червня 2010 року до 12 серпня 2014. Всього листування Клінтон налічує 50 547 сторінок.

Також на WikiLeaks з'явилися 19 252 електронних листів і 8034 доданих до них документів Національного комітету Демократичної партії США. Ця листування охоплює період з січня 2015 року до 25 травня 2016 року.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Держдепартамент США відновив розгляд з приводу використання Клінтон особистого сервера для ведення службового листування по електронній пошті в період її керівництва відомством.

Скандал у зв'язку з електронною перепискою Клінтон розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона в порушення встановлених вимог вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти, коли обіймала посаду держсекретаря. Сама Клінтон раніше заявляла, що вона навмисно не відправляла і не отримувала засекречені повідомлення зі свого особистої електронної адреси.

Українському хакерові Артему Вауліну загрожує до 20 років в'язниці США

Українському хакерові Артему Вауліну загрожує до 20 років в'язниці США

Повʼязані теми:

Наступна публікація