Гокінг оголосив про настання найнебезпечніших часів на планеті

Гокінг оголосив про настання найнебезпечніших часів на планеті

Вчений переймається проблемою соціальної та економічної нерівності між різними верствами населення.

Британський фізик-теоретик Стівен Гокінг заявив про початок "найнебезпечнішого часу для нашої планети". Про це повідомляє The Guardian.

На думку вченого, в нинішній час загострилися соціальні проблеми, зумовлені розривом між елітами, що невпинно зростає; зокрема політиками та середнім і робітничим класом. Також до непорозуміння між різними групами суспільства призводить роботизація виробництва та відсутність необхідності у значної кількості людей отримувати високі доходи.

Окрім існуючої економічної нерівності, ситуацію загострюють інтернет та різні онлайн-платформи, які дозволяють обмеженому колу осіб отримувати надвисокі прибутки при залученні та прийомі на роботу дуже невеликої кількості людей. Вчений називає це прогресом, однак такі явища є соціально руйнівними.

Наслідком того, що деякі люди не визнають змін сучасного суспільства, на думку Гокінга, є результати виборів у США та референдум стосвно Brexit у Великобританії.

Вчений вважає, що вихід з цього становища можна знайти лише поєднавши спільні зусилля всіх країн та всіх верств населення.

"Можливо, протягом декількох сотень років ми організуємо колонії людей до інших зірок, але зараз у нас є тільки одна планета, і ми повинні працювати разом, щоб захистити її. Щоб зробити це, нам потрібно зламати, а не нарощувати бар'єри всередині і між країнами" - стверджує Гокінг.

Нагадаємо, раніше Стівен Гокінг анонсував у найближчу тисячу років кінець світу. На думку вченого, фінал може бути спричинений ядерною війною, штучним інтелектом, або генетично утвореним вірусом.

Стівен Хокінг і Юрій Мільнер розпочинають революційний проект

Стівен Хокінг і Юрій Мільнер розпочинають революційний проект

Повʼязані теми:

Наступна публікація