Каша підвищує рівень інтелекту

Учені підтвердили, що між харчуванням у дитинстві та розумовими здібностями у подальшому житті існує зв’язок.

дитина їсть
ілюстрація
У дітей, які у віці до трьох років регулярно їли на сніданок кашу, поліпшується шкільна успішність, а також рівень інтелекту.

У їх однолітків, в чий ранішній раціон входили інші продукти харчування, ці показники значно нижчі. До такого висновку прийшла міжнародна група вчених.

У широкомасштабному проекті, який був проведений в Гватемалі, брали участь вчені з Інституту харчування Центральної Америки, Міжнародного інституту досліджень продовольчої політики, Пенсільванського університету та інших наукових організацій

Гіпотезу учених про існування зв'язку між дитячим харчуванням і інтелектуальними здібностями підтвердили спостереження за дітьми, що харчуються традиційною для регіону кукурудзяною кашею атоле.

Дослідники слідкували за тим, як снідають різні гватемальські діти, з 1969 по 1977 рік. У 2002 і 2004 роках учені поверталися до Гватемали, щоб зібрати інформацію про шкільну успішність об'єктів дослідження.

Як з'ясувалося, діти у віці до трьох років, які снідають атоле, мають кращі оцінки за тестами на розуміння прочитаного, так і по тестуванню на інтелектуальні здібності.

"Це дослідження доводить, що перші три роки життя, якщо стежити за харчуванням, можуть надати переваги на все життя, особливо у сфері освіти", - вважає старший науковий співробітник IFPRI Джон Ходдінотт.

Читайте також:

Канадський вчений створив робожінку

Таємниця забудькуватості

Розумові здібності чоловіків слабшають раніше, ніж у жінок

Дослідники склали образ ідеальної жінки

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами РИА Новости / Є.К.
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції