Кава знижує ризик захворювання на хворобу Паркінсона

Вчені стверджують, що споживання двох-трьох чашок кави в день знижує ризик виникнення хвороби Паркінсона.

Португальські вчені з університету міста Порту дійшли до висновку, що споживання двох-трьох чашок кави в день знижує ризик виникнення хвороби Паркінсона.

Як стверджують вчені, регулярне вживання напою зменшує шанси на розвиток цієї недуги на 25% у чоловіків. У жінок ризик виникнення паркінсонізмів знижується на 14%.

Однак, як зазначив Кейран Брін, директор благодійного фонду з вивчення хвороби Паркінсона у Великобританії, людям не слід починати споживати каву в надії запобігти розвитку захворювання.

Разом з тим дослідження, що проводяться в цьому напрямку, дозволяють вченим зробити припущення, що кава або препарат, подібний до кофеїну, можуть захистити від цієї недуги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кілька чашок кави на день можуть уповільнювати розвиток патологічних змін у пацієнтів, які страждають на хронічний гепатит С та пов'язані з ним захворювання печінки.

Читайте також:

Вчені розвіяли міф про те, що кава допомагає прокинутися

Кава може викликати галюцинації

Вченим вдалося штучно відновити нервові клітини

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: