Керівник Tesla Motors відкрив унікальну школу, куди відправив навчатися власних дітей

Керівник Tesla Motors відкрив унікальну школу, куди відправив навчатися власних дітей

Винахідник експериментує на власних дітях / Фото: Reuters

Ілон Маск має власне бачення загальноосвітнього закладу.

Засновник компанії Tesla Motors та SpaceX Ілон Маск відкрив незвичайну загальноосвітню школу, де нема розподілу за класами.

У освітній заклад із власним підходом до навчання Маск віддав п'ятьох своїх дітей.

Школу назвали "Ad Astra", що з латинської мови перекладається – "До зірок". Наразі у ній навчається 14 дітей, серед яких більшість – діти співробітників SpaceX .

Особливість інновації у тому, що школярів не розподіляють за класами, пише Inspired.

"Ні першого класу, другого класу або третього класу. Всі діти проходять навчання одночасно, як на заводській лінії складання", - пояснив засновник Tesla Motors у інтерв'ю китайському телеканалу.

Він пояснив, що у "Ad Astra" вчать не використанню інструментів , а вирішенню проблем.

"Припустимо, ви вчите, як працюють двигуни. Традиційний підхід - почати з курсу з викруток і гайкових ключів, тобто інструментів. Це дуже непростий спосіб.

Набагато краще поставити запитання так: у нас є двигун, як нам його розібрати? А, нам потрібна викрутка - ось як її використовувати. А тут ключ - ось навіщо він потрібний. Ось тоді релевантність інструментів стає очевидною", - переконаний Маск.

Керівник Tesla Motors зізнався, що для унікальної школи йому довелося переманити одного з колишніх викладачів його дітей.

Наразі невідомо, скільки буде тривати навчання. Проте Маск планує збільшити кількість учнів до 20. 

Нагадаємо, що раніше компанія Маска SpaceX презентувала надсучаний космічний корабель Dragon V2. Особливістю космічного корабля стала відмова від посадкових парашутів, замість них використовуються ракетні двигуни, які забезпечують м'яку посадку. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація