Китайські археологи знайшли пивоварню віком 5 тисяч років

Вчені досі не знають, в яких пропорціях змішувалися інгредієнти.

Група археологів виявила під час розкопок в китайській провінції Шеньсі все необхідне для приготування пива: вік глиняних посудин зі слідами ячменю, хмелю, зерна і коренеплодів перевищує 5 тисяч років.

Ця знахідка стала найдавнішим свідченням пивоваріння на території сучасної КНР. Археологів особливо вразив ячмінь: раніше вважалося, що цей злак став використовуватися в харчових цілях в Китаї як мінімум на тисячу років пізніше. Вчені досі не знають, в яких пропорціях змішувалися інгредієнти, у зв'язку з чим смак стародавнього напою залишається загадкою.

Згідно з припущенням археологів, пиво могло бути кисло-солодким. Стародавні пивоварні того ж віку, що і підвал в Шеньсі, знаходили також у Єгипті та Ірані.

Раніше китайський пілот вертольота Чжао Ян зумів з допомогою відкривачки, прив'язаної до повітряної машини, відкрити 4 пляшки пива за 5 хвилин.

Ян, який, головним чином, удобрює на вертольоті на поля, став героєм телешоу, де намагався поставити світовий рекорд.

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: