Китайські археологи знайшли пивоварню віком 5 тисяч років

Вчені досі не знають, в яких пропорціях змішувалися інгредієнти.

Група археологів виявила під час розкопок в китайській провінції Шеньсі все необхідне для приготування пива: вік глиняних посудин зі слідами ячменю, хмелю, зерна і коренеплодів перевищує 5 тисяч років.

Ця знахідка стала найдавнішим свідченням пивоваріння на території сучасної КНР. Археологів особливо вразив ячмінь: раніше вважалося, що цей злак став використовуватися в харчових цілях в Китаї як мінімум на тисячу років пізніше. Вчені досі не знають, в яких пропорціях змішувалися інгредієнти, у зв'язку з чим смак стародавнього напою залишається загадкою.

Згідно з припущенням археологів, пиво могло бути кисло-солодким. Стародавні пивоварні того ж віку, що і підвал в Шеньсі, знаходили також у Єгипті та Ірані.

Читайте також: У Росії чоловік провів до себе додому перший у світі пивопровід

Раніше китайський пілот вертольота Чжао Ян зумів з допомогою відкривачки, прив'язаної до повітряної машини, відкрити 4 пляшки пива за 5 хвилин.

Ян, який, головним чином, удобрює на вертольоті на поля, став героєм телешоу, де намагався поставити світовий рекорд.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ВВС Russian / О.К.
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції