Космічний зонд "Скіапареллі" приземлився на Марс і затих

Космічний зонд "Скіапареллі" приземлився на Марс і затих

Фото: Reuters

Апарат до останнього моменту передавав сигнали маяка, але потім він зник.

Космічний зонд "Скіапареллі" сів на поверхню Марса, але поки невідомо, що з ним сталося після цього.

Модуль увійшов в атмосферу Марса на висоті близько 122,5 км зі швидкістю близько 21 000 км/год. Парашут розкрився на висоті близько 11 км при швидкості біля 1650 км/год, передає "Інтерфакс".

Апарат до останнього моменту передавав сигнали маяка, але коли "Скіапареллі" повинен був сісти, він зник, повідомляє Slon.

Щоб зрозуміти, що сталося, знадобиться час. Очікується, що 20 жовтня об11:00 Європейське космічне агентство оголосить про стан апарату.

Нагадаємо, космічний зонд "Скіапареллі" - спільне творіння "Європейського космічного агентства" та "Роскосмосу". Російсько-європейська місія "Екзомарс-2016" стартувала 14 березня 2016 року запуском з космодрому Байконур ракети-носія "Протон-М" з космічним апаратом у складі орбітального модуля TGO і демонстраційного спускного модуля Schiaparelli.

16 жовтня TGO і "Скіапареллі" відокремилися один від одного і продовжили політ самостійно. Супутник TGO успішно вийшов на марсіанську орбіту і подає сигнал на Землю. До кінця 2016 року він буде обертатися по еліптичній орбіті, а лише потім поступово вирівняє її до кругової. В кінці 2017 року почне збирати дані про атмосферу Марса.

Уперше в історії європейських досліджень космічний зонд "Скіапареллі" спуститься на поверхню Марса

Уперше в історії європейських досліджень космічний зонд "Скіапареллі" спуститься на поверхню Марса

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація