Медики розповіли про користь вживання кави

Медики розповіли про користь вживання кави

Фото: Pexels

Кава знижує ризик розвитку розсіяного склерозу.

Дослідники запевняють, що щоденне вживання близько 0,9 літра кави знижує ризик розвитку розсіяного склерозу. Повідомляється, що медики в профілактичних цілях рекомендували вживання напою молодим і дорослим людям.

Згідно з дослідженням, у кофеїна є нейропротекторні властивості і він може пригнічувати утворення хімічних сполук, які беруть участь у запальній реакції, пов'язаній із виникненням розсіяного склерозу. 

У дослідженні спостерігалися 1620 дорослих із розсіяним склерозом і 2788 здорових людей зі Швеції, у другому — 1159 дорослих з розсіяним склерозом і 1172 здорових людей із США. У першому дослідженні учасникам було запропоновано дати кількісну оцінку обсягів випитої кави протягом життя з 15-19 до 40 років.

Крім того, повідомляється, що ризик розвитку розсіяного склерозу у тих, хто випивав шість чашок кави протягом останніх п'яти-десяти років нижче на 28-30 відсотків, ніж у тих, хто не пив напою. Аналогічні результати показало дослідження, проведене в США.

Вчені невпевнені у прямому зв'язку між низьким ризиком розвитку розсіяного склерозу і вживанням кави. Між тим, як зазначають медики, дослідження, проведені на тваринах, вказують на користь вживання кави для профілактики нейродегенеративних захворювань.

Раніше повідомлялося, що ученые довели здатність кави боротися з негативним впливом алкоголю на печінку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація