Microsoft викупив соціальну мережу LinkedIn за $ 26,2 млрд

Microsoft викупив соціальну мережу LinkedIn за $ 26,2 млрд

Фото: Reuters

Покупка була здійснена повністю за готівку.

Корпорація Microsoft сьогодні, 13 червня, офіційно оголосила про купівлю соціальної мережі для пошуку і встановлення ділових контактів LinkedIn за $ 26,2 млрд.

Покупка була здійснена повністю за готівку, за ціною 6 за акцію. Але угода профінансована за рахунок позикових коштів, повідомляється Reuters.

Як повідомило агентство, акції LinkedIn зросли на 48% до 4,28 до відкриття торгів у понеділок, тоді як акції Microsoft знизилися на 3,3%.

Соціальна мережа LinkedIn збереже свій бренд, культуру і незалежність, обіцяють Microsoft.

Директором LinkedIn як і раніше залишиться Джефф Вейнер, але він буде підпорядковуватися безпосередньо Сатьї Наделле, голові Microsoft.

"Сьогодні - ще один визначальний момент для LinkedIn. Я бачу в цьому неймовірну можливість для членів нашої мережі і наших клієнтів, і з нетерпінням чекаю роботи над новим спільним бізнесом. Повністю підтримую цю угоду і рішення ради директорів, і буду голосувати своїми акціями згідно з їх рекомендаціями", – заявив голова ради директорів LinkedIn Рід Хоффман.

Нагадаємо, в LinkedIn зареєстровано понад 400 млн користувачів (за станом на кінець 2015 року), що представляють 150 галузей бізнесу з 200 країн.

Своєю чергою, Microsoft за останні роки провела серію гучних покупок. У травні 2011 року корпорація купила Skype за ,5 млрд, у вересні 2013 – придбала телефонний бізнес Nokiа, а в 2014 році – популярну онлайн-гру Minecraft за млрд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація