Мін'юст США заявив про можливість взламування iPhone терориста без участі Apple

Мін'юст США заявив про можливість взламування iPhone терориста без участі Apple

Фото: Reuters

ФБР зажадало від Apple розробити програмне забезпечення.

Мін'юст США, який добивається від Apple сприяти ФБР у зломі iPhone "каліфорнійського стрілка" Сайеда Фарука, попросив відкласти судове засідання з цього питання у зв'язку з тим, що, ймовірно, в розпорядженні правоохоронних органів виявилася технологія розблокування пристрою.

Слухання спочатку було призначено на вівторок, 22 березня. Прохання позивача про його перенесення судом було задоволена. За кілька годин до цього мін'юст несподівано заявив суду, що змушувати Apple, можливо, не буде потрібно.

Повідомляється, що в неділю, 20 березня 2016 року, федеральним бюро був продемонстрований можливий метод розблокування iPhone Фарука. Як саме технологія злому опинилася в розпорядженні спецслужб, не уточнюється. 17 лютого глава корпорації Тім Кук у відкритому листі пояснив, що компанія не буде співпрацювати з ФБР, оскільки схема, за якою структура пропонує розблокувати телефон терориста, ставить під загрозу конфіденційність даних. Кук назвав її "лазівкою", з допомогою якої можна розблокувати будь-які iPhone. В Мін'юсті на це заперечили, заявивши, що Apple невірно трактує закон, прокурори вважають, що компанія діє на догоду своїй репутації і маркетинговій стратегії.

ФБР зажадало від Apple розробити програмне забезпечення, яке дозволило б обійти пароль на смартфоні без втрати даних.

Раніше Каліфорнійський суд зобов'язав IT-гіганта надати доступ до інформації, яка містилася на iPhone терориста Саїда Фарука, відомого як "каліфорнійський стрілок". У компанії заявили, що не будуть виконувати припис суду, оскільки вважають це порушенням політики конфіденційності їх клієнтів.

Нагадаємо, Саїд Фарук разом зі своєю дружиною розстріляли чотирнадцять і поранили більше двадцяти людей в центрі соціальної допомоги в Каліфорнії в грудні минулого року. Вбивць поліція застрелила в ході спецоперації по їх затриманню. У телефоні загиблого Фарука, переконані правоохоронці, може бути дуже цінна інформація, яка допоможе слідству вийти на організаторів злочину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація